Для працівників підприємств енергетичної та машинобудівної галузей проведено низку семінарів щодо правил охорони праці

03 березня 2021

Напочатку березня керівництвом та інспекторським складом відділу північно-східного напрямку Управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Держпраці проведено низку семінарів з питань охорони праці для працівників таких підприємств Луганської області, як: Сєвєродонецькі районні електричні мережі ТОВ «ЛЕО», ТОВ «Аеромех», КП «Лисичанський завод залізобетонних виробів», ТОВ «Ритм».

Основною метою семінарів було довести працівникам підприємств важливість дотримання вимог безпеки під час виконання робіт в енергетичній та машинобудівної галузей з метою попередження виробничого травматизму та збереження життя та здоров’я  працівників. В ході превентивних заходів фахівцями Міжрегіонального управління роз’яснено зміни в законодавстві. Зокрема, надано роз’яснення стосовно змін в постанову Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1107. Наголошено на обов’язковому дотриманні посадовими особами та працівниками вимог законодавства з питань охорони праці.

Працівникам підприємств акцентовано увагу на впровадження заходів профілактики захворювання  Covid-19, що розроблені Міжнародною організацією праці та дотриманні усіх проти епідеміологічних норм в процесі трудової діяльності.

Наявність великої кількості небезпечних виробничих чинників призводить до професійних ризиків, які необхідно враховувати під час здійснення трудової діяльності різних категорій працівників (електромонтери, слюсарі, верстатники, електрогазозварюварники).

Проаналізовано стан виробничого травматизму на Луганщині та запропоновано відповідні заходи з метою попередження виробничого травматизму.

За результатами превентивних заходів рекомендовано:

  • забезпечити проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці в установленому порядку;
  • вдосконалити оперативний контроль за станом охорони праці при виконанні робіт в електроустановках , при обслуговуванні та експлуатації верстатів;
  • забезпечити вивчення та впровадження заходів профілактики Covid-19.