Інспектор нагляду в промисловості спілкувалася з підприємцями щодо питань охорони праці

12 травня 2022
Протягом тижня головним державним інспектором відділу нагляду північно-східного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Башинською Оксаною в режимі онлайн та за допомогою телефонного зв’язку продовжуюється проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи. Було проведено ряд заходів на підприємствах: онлайн-семінари ПП «Союз», ФГ «Дубрава», ПП «Стройіндустрія», ТОВ «Стела».
Під час заходів були обговорені наступні питання:
1.Запровадження підприємствами та установами наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці» від 28.10.2021 № 839-21, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.11.2021 за № 1488/37110, з метою цифровізації СУОП.
2.Опрацювання, узгодження, затвердження і скасування нормативно-правових актів з охорони праці, що діють на підприємстві.
3. Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту.
Також була завернута увага на обов’язки керівництва підприємств по втіленню заходів по створенню безпечних умов праці відповідно з вимогами Закону України «Про охорону праці», а також забезпечення виконання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці відносно прав робітників в області охорони праці.