Інспектор праці консультує ВПО з Донеччини, які шукають роботу з офіційним працевлаштуванням

16 листопада 2022

Нескінчені переїзди…пошуки роботи на нових місцях. Багато наших співвітчизників потрапили до складних життєвих ситуацій із-за воєнної агресії рф.

Найбільша кількість запитань під час працевлаштування стосується, в першу чергу, правильності оформлення трудових відносин, дотримання законодавства про працю при прийнятті на роботу. До Міжрегіонального управління звернувся пан Антон, який з Маріуполя переїхав на Хмельниччину. Після тривалих пошуків роботи нарешті знайшов підходящу у ФОП «Р». Пана Антона все влаштовує, але є сумніви щодо легального оформлення. Його цікавить питання чи змінилися під час війни правила працевлаштування та які сьогодні вимоги законодавства при прийнятті на роботу.  Роз’яснення, у межах повноважень, у телефонному режимі надала заступник начальника відділу управління з питань праці Наталя Морозова.

Як і до 24 лютого, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. При укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а у випадках, передбачених законодавством, – також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я, відповідний військово-обліковий документ та інші документи (стаття 24 Кодексу законів про працю України).

Тобто,  належно  задекларованою працею, вважається праця, коли виконані наступні умови:

– роботодавець уклав з працівником трудовий договір;

– офіційно повідомив про його працевлаштування державну податкову службу;

– офіційно і в повному розмірі виплачує заробітну плату;

– сплачує за працівника єдиний соціальний внесок.

Інспектор праці додатково зауважила, що згідно із статтею 26 КЗпП України випробування не встановлюється при прийнятті на роботу для внутрішньо переміщених осіб. Проте норми законодавства про працю в умовах воєнного стану діють з урахуванням вимог Закону України від 15.03.2022 №2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (зі змінами та доповненнями).  Відповідно до пункту 2 статті 2   зазначеного Закону, при укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників.

Заступник начальника закликала не погоджуватися на незрозумілі пропозиції працевлаштування з обіцянками швидкого заробітку. Це може призвести до подальшого рабства.

Дізнавайтесь відповіді на запитання щодо законодавства про працю на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/, сайтах Держпраці https://dsp.gov.ua та Східного міжрегіонального управління https://smu.dsp.gov.ua, а також на Telegram-каналі https://t.me/smudsp  і сторінці на Facebook Міжрегіонального управління.