Інспектор праці провів інформаційну кампанію у Покровському районі

04 липня 2022

Інспектор праці відділу контролю західного напрямку управління з питань праці Комар Вячеслав Леонідович в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» інформував суб’єктів господарської діяльності Покровського району щодо недопущення використання незадекларованої праці та наслідків таких порушень. Крім того, інспектором праці було надано консультації щодо праці в умовах воєнного стану, звернено увагу про недопущення примусової праці.

Повідомлено, що у воєнний час задекларовані трудові відносини  і сплата відповідних внесків  є вкрай важливими для України, адже економіка держави знекровлена через російське вторгнення. Це запорука наповнення бюджету і зміцнення ВСУ, що можливо лише за умови максимальної поінформованості роботодавців та працівників щодо небезпек неофіційної праці для них самих та для країни загалом.

Легальні трудові відносини гарантують вагомі переваги безпосередньо працюючим.  Водночас, соціальна відповідальність бізнесу  – запорука високої репутації. Споживачі більше довіряють бізнесу, який опікується соціальними проблемами, працює чесно та відкрито. Створюючи нові робочі місця – ви можете отримати державну підтримку, що  в умовах воєнного часу, особливо актуально.

Роботодавців та працівників було повідомлено про можливість отримання будь-якої консультаційної підтримки, як у фахівців Східного міжрегіонального управління з питань праці,  так і отримати корисну інформацію за посиланням: https://pratsia.in.ua.