Інспектор управління нагляду в промисловості організував та провів нараду з представником ТОВ “Новіс-Трейд”

29 липня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду північного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки  Сергій Пантєлєєв за допомогою електронних комунікацій та технологій провів онлайн нараду  з представником підприємства ТОВ “Новіс-Трейд” на теми: «Щодо безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС, та наявності можливих ризиків при роботі, а також шляхи їх вирішення», «Порядок розроблення нормативних актів з охорони праці, що діють у межах підприємства та інструкцій з охорони праці» та «Щодо можливості реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України».

Підчас наради звернули увагу на те, що автозаправні станції відносяться до об’єктів підвищеної небезпеки. Працівникам автозаправної станції, необхідно проводити інструктаж з охорони праці не рідше одного разу на три місяці. Ті робітники, які не пройшли перевірку знань, не допускаються до роботи.  Працівники АЗС повинні бути забезпечені і працювати у спецодязі, спецвзутті, яке виготовлене з матеріалу, що не створює електростатичного заряду. Перед початком роботи, необхідно перевірити працездатність усього технологічного обладнання, а також наявність первинних засобів пожежогасіння. Заборонено проводити заправку автотранспорту, під час зливу нафтопродуктів в резервуари. За герметичністю з’єднань у колонках, трубопроводах та запірній арматурі повинен бути встановлений щозмінний нагляд з занесенням результатів огляду до спеціального журналу. Заправка автомобіля повинна здійснюватися лише при заглушеному двигуні. Лише дотримання усіх вимог безпечного виконання робіт на АЗС, запорука безпеки для працівників.

Також було проінформовано про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги в сфері повноважень Державної служби України з питань праці щодо консультаційної підтримки. Відповіді на найпоширеніші питання можна легко знайти за допомогою створеного Держпраці  інформаційного порталу (https://pratsia.in.ua).