Інспектор управління нагляду в промисловості спілкувався з начальником відділу охорони праці ПрАТ «Дружківський завод металевих виробів»

19 травня 2022

17 травня головний державний інспектор відділу нагляду північно-західного напрямку управління нагляду у промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Москаленко С.С. провів скайп-нараду з начальником відділу охорони праці та промислової безпеки ПрАТ «Дружківський завод металевих виробів» Ковляшенко Сергієм Олександровичем. Темами наради було ознайомлення з Постановою Кабінету Міністрів № 357 ПКМУ від 22.03.2022 року «Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану від 21.03.2022 року», зміни до Порядку проведення технічного огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій, щодо консультаційної підтримки релокованих підприємств.

Було наголошено, що у разі виявлення під час проведення технічного огляду дефектів, пошкоджень і несправностей, виникнення яких спричинено визначеними в експлуатаційних документах параметрами експлуатації або є властивим для устаткування цієї конструкції, спеціалізована або експертна організація, що проводить технічний огляд, повідомляє про це роботодавцю і територіальному органу Держпраці за місцезнаходженням устаткування. Територіальні органи Держпраці надають щокварталу Держпраці узагальнену інформацію про зазначені дефекти, пошкодження і несправності.

Представник Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці надав представнику підприємства за допомоги електронних комунікацій пам`ятку до дня охорони праці з інформацією для ознайомлення працівників підприємства та пам`ятку щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно отримання обмежень щодо запобігання корупції під час участі у обороні України, а також відповів на запитання представника підприємства.

Також, з метою доведення до працівників підприємства та їх близьких були надані рекомендації для виїжджаючих за кордон щодо уникнення примусової праці.