Інспектор відділу контролю східного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці роз’яснює переселенцям щодо недопущення нелегальної праці та протидії торгівлі людьми

21 квітня 2022

Головний державний інспектор відділу контролю східного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці з метою роз’яснення норм діючого законодавства  в сфері законодавства про працю з урахуванням змін відповідно до Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» провів семінар-зустріч з переселенцями тимчасово розміщеними в населених пунктах Чумаківської територіальної громади Дніпропетровської області.

Війна в України викликала дуже багато питань у тимчасово переміщених осіб. Актуальними питаннями в умовах діючого воєнного стану для людей стали питання подальшої роботи; нарахування та виплата заробітної плати з нарахуванням та сплатою єдиного соціального внеску; звільнення з роботи в зв’язку з припиненням роботи підприємств, установ та залишенням людьми місць своїх помешкань; працевлаштування на нову роботу. Особливо була акцентована увага щодо недопущення  нелегальної праці та протидії торгівлі людьми при працевлаштуванні на нову роботу на території України або при виїзді за кордон.

Семінар-зустріч відбувся в режимі обговорення важливіших для присутніх питань та всі учасники отримали від інспектора праці інформаційні буклети, що містять дієві фахові поради та телефони гарячих ліній необхідних установ та організацій з питань консультування мігрантів, центрів протидії торгівлею людьми, контактами посольств України у тих державах, куди зазвичай прямують українські громадяни, втікаючи від війни.

Головний державний інспектор зауважив, що Східне міжрегіональне управління Держпраці і в подальшому буде інформувати про зміни в законодавстві з питань праці та соціального захисту.