Інспекція з питань праці інформує: Офіційне оформлення трудових відносин перш за все надає додаткові вигоди роботодавцям

07 липня 2022

Роботодавці, що офіційно укладають трудові договори мають право:

🔷 на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

🔷  на компенсацію витрат на оплату праці за  працевлаштування внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості.

🔷  на допомогу  по частковому безробіттю під час воєнного стану, що надається працівникам та сприяє підтримці діяльності на період подолання труднощів у веденні бізнесу

🔷  на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць здійснюється професійне навчання безробітних у навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, безпосередньо на виробництві.

Роботодавці, що укладають трудові договори зі своїми працівниками відповідно до вимог законодавства про працю несуть менші ризики настання конфліктних ситуацій з працівниками, фінансових втрат через звернення працівників до судів та  відшкодування таким працівникам збитків, застосування фінансових санкцій через порушення законодавства про працю та загальнообов’язкове соціальне страхування, не сплату податків.

Прозорі бізнеси мають відповідну ділову репутацію, більше можливостей отримати кредит, а також фінансову допомогу від держави, за регіональними програмами від органів місцевого самоврядування, від міжнародних організацій.

Офіційно оформлені працівники мають відповідні соціальні гарантії, в тому числі на отримання допомоги від держави у разі нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, тимчасової непрацездатності, безробіття, на пенсійне забезпечення.

Офіційне працевлаштування  сприяє зменшенню плинності кадрів, кращій мотивації персоналу і підвищенню продуктивності праці.