Луганщина: Верховний суд підтримав правову позицію територіального управління Держпраці

16 червня 2021

08.06.2021 року Верховним судом винесено Постанову у справі № 360/1947/19 за адміністративним  позовом Комунального підприємства «Благоустрій м. Старобільськ» Старобільської міської ради Луганської області про визнання протиправною та скасування Постанови про накладення штрафу, винесену територіальним управлінням Державної служби України з питань праці у Луганській області.

Під час проведення інспекційного відвідування у комунального підприємства у березні 2019 р., інспекторами праці територіального управління Держпраці у Луганській області було зафіксовано факт використання праці 13 осіб, які були допущені до роботи без укладання трудового договору, оформленого відповідним наказом, та без повідомлення органу ДФС про прийняття їх на роботу. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, на підставі статті 265 КЗпП України стосовно суб’єкта господарювання було винесено постанову про накладення штрафу у розмірі 1 мільйон 627 тисяч 470 гривень.

Не погодившись з таким рішенням, суб’єкт господарювання намагався оскаржити дії територіального управління. Суди першої, апеляційної та касаційної інстанцій у задоволенні позовних вимог комунального підприємства відмовили та підтримали позицію територіального управління і визнали його дії такими, що відповідають вимогам чинного законодавства.