На металургійному підприємстві ТОВ «Євро метал груп» була проведена онлайн-нарада з директором підприємства та з інженером з охорони праці підприємства

24 березня 2023

24 березня 2023 року, під час воєнного стану, на металургійному підприємстві ТОВ «Євро метал груп» була проведена онлайн-нарада з директором підприємства та з інженером з охорони праці підприємства. Нарада за тематикою з енергетики «Роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В». Також були обговорені інші теми:

«Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій»;

«Рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій»;

«Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устатковання в умовах воєнних (бойових) дій».

Було доведено до директора підприємства, що варто робити, щоб не потрапити до пастки торгівців людьми. Надано роз’яснення «Щодо запровадження підприємствами та установами наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці» від 28.10.2021 № 839-21, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.11.2021 за № 1488/37110, для цифровізації СУОП».  З метою безаварійного функціонування підприємств під час опалювального сезону та відключення електропостачання були запропоновані заходи для забезпечення безпеки працівників. Також керівник був попереджений про  прихований травматизм на підприємстві. Провела нараду головний державний інспектор відділу нагляду з питань безпеки праці центрального напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Олена Комель.