Посадові особи гірничого управління обговорили план проведення гірничих робіт на ДП «Шахтоуправління Південнодонбаське №1»

17 листопада 2021

12 листопада головні державні інспектори відділу гірничотехнічного нагляду у південному напрямку управління гірничого нагляду Коструб В.  та Федосєєв К. за участю страхового експерта з охорони праці Вугледарського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Веренікіної Ольги Володимирівни провели семінар–лекцію з з ІТР ДП «Шахтоуправління Південнодонбаське №1» на тему: «Основні правові та організаційні засади проведення гірничих робіт. Забезпечення протиаварійного захисту гірничих підприємств, установ та організацій, визначені Гірничим Законом України».

Головний державний інспектор Коструб В.А.  проінформував присутніх, що згідно до вимог чинного законодавства дія Гірничого Закону України поширюється на правовідносини у сфері діяльності гірничих підприємств, установ, організацій, гірничих об’єктів (далі – гірничі підприємства), що займаються розвідкою, розробкою, видобутком та переробкою корисних копалин і веденням гірничих робіт, будівництвом, ліквідацією або консервацією гірничих підприємств, науково-дослідною роботою, ліквідацією аварій у межах території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, незалежно від їх форми власності та підпорядкування, а також підприємства, установи, організації, громадян України, іноземних юридичних та фізичних осіб, осіб без громадянства.

Головний державний інспектор Федосєєв К.В. доповів про вимоги забезпечення протиаварійного захисту гірничих підприємств, установ та організацій, визначені Гірничим Законом України. Він акцентував увагу присутніх на складанні відповідно вимог чинного законодавства та плану ліквідації аварій на підприємстві, необхідності проведення учбової тривоги. Було підняте питання щодо  необхідності проведення згідно розроблених графіків повторних практичних тренувань в саморятівниках у спеціальних «димових камерах» підземних робітників.

Наприкінці засідання Коструб В.А. рекомендував за необхідності методично-консультативної підтримки, не вагаючись звертатися до спеціалістів відділу гірничотехнічного нагляду у південному напрямку управління гірничого нагляду.