Посадовою особою відділу контролю східного напрямку управління з питань праці продовжується інформаційна робота для підприємств Луганщини

13 травня 2022
Заступником начальника управління – начальником відділу контролю східного напрямку продовжується робота із надання консультаційної допомоги підприємствам Луганщини. Так, 13 травня 2022 року проведено онлайн нараду із представниками приватного акціонерного товариства “Мічурінське”, працівники якого займаються вирощуванням садів, вирощуванням овочів у теплицях та виконують інші сільськогосподарські роботи. 
  На нараді були присутні представники відділу кадрів та бухгалтерії товариства.
  Впродовж заходу обговорювались питання щодо надання відпусток, як основних так і без збереження заробітної плати. оформлення трудових відносин із працівниками, які відсутні на робочих місцях через проведення бойових дій на території області і місце знаходження щодо таких – не відоме, оформлення табелів обліку робочого часу та багато інших питань, які є нагальні на сьогодення.
  Також під час наради на електорнну адресу направлені інформаційні буклети та додаткова інформація щодо телефонів гарячих ліній необхідних установ та організацій, які можуть бути корисними для осіб, які переміщуються теріторією України та надіслані пам’ятки із питань використання задекларованої праці та переваг ії застосування.

  При цьому надані роз’яснення та надіслано електронний лист про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги в сфері повноважень Державної служби України з питань праці в рамках розширення реалізації проєкту щодо консультаційної підтримки релокованих підприємств, усіх категорій суб’єктів господарювання, органів державної влади та місцевого самоврядування у всіх регіонах України в засобах масової інформації, на офіційних веб-сайтах територіальних органів та сторінках у соціальних мережах з посиланням на інформаційний портал у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/.