Представник гірничого управління провів нараду з керівниками ТОВ «ЮМДЖІ  ІНВЕСТ»

09 квітня 2021

9 квітня начальник спеціалізованого відділу нагляду у гірничодобувній промисловості управління гірничого нагляду Олександр Вілков провів семінар з посадовими особами та працівниками  ТОВ «ЮМДЖІ  ІНВЕСТ»  на тему: «Організація безпечної експлуатації електрогосподарства. Вимоги до працівників і технічної документації під час експлуатації електроустаткування та електромереж на відкритих гірничих роботах».

Олександр Вілков роз’яснив присутнім правила безпечної експлуатації електроустановок, обов’язки керівництва підприємства щодо забезпечення утримання, експлуатації і обслуговування  електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів. Визначив, що до організаційних заходів відносяться: оформлення роботи по наряду-допуску, розпорядженню або за переліком робіт, виконуваних в порядку поточної експлуатації; допуск до роботи; нагляд під час роботи; оформлення перерви під час роботи; переводи на інше робоче місце. Відповідальними за безпечне виконання робіт є: особа, що видала наряд; котра дає розпорядження; особа, що допускає до роботи; керівник роботи; виконавець роботи; спостережник; член бригади.

Всі роботи, котрі виконуються в електроустановках без наряду, виконуються: за розпорядженням осіб, уповноважених на це, з оформленням в оперативному журналі; в порядку поточної експлуатації з подальшим записом в оперативному журналі. За розпорядженням можуть виконуватись: позапланові роботи, викликані виробничою необхідністю. Надалі обговорив технічні заходи, що забезпечують безпеку робіт, виконуваних зі зняттям напруги, та проінформував присутніх щодо обов’язків працівників, що обслуговують електроустановки, а також стосовно осіб, які належать до оперативно-виробничих працівників, зазначивши перелік технічної документації. Семінар пройшов у формі конструктивного діалогу, було надано відповіді на поставлені запитання.