Спеціаліст управління нагляду в промисловості провів лекцію на ТОВ “Нова Нива” у Нікольському районі на Донеччині

03 серпня 2021

2 серпня головний державний інспектор відділу нагляду західного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Леонід Латиш провів семінар у ТОВ «НОВА НИВА» у с. Новокраснівка, Нікольського району за темою: «Щодо дотримання вимог безпеки під час проведення зернозбиральних робіт».

В семінарі прийняли участь :головний інженер Почкайлов Е.А., оператор зерноочисних машин Сабкін В.В., водій автотранспортних засобів Назаренко В.С.., водій сільськогосподарської техніки Сабкін М.В.

Інспектор довів інформацію про випадки травматизму на підприємствах області при виконанні сільськогосподарських робіт. Нагадав вимоги правил безпеки при проведенні зернозбиральних робіт, переробці та зберіганні зерна. Звернув увагу на безпеку експлуатації сільськогосподарських машин та механізмів.

Посадовою особою роз’яснено, які вимоги безпеки ставляться до технологічних транспортних засобів та до виконавців вантажно-розвантажувальних робіт. Ознайомив присутніх зі змінами, внесеними ПКМУ №77 від 03.02.2021року до «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» , затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011р». Надав фахові рекомендації з цього приводу.

Було наголошено на необхідності проведення своєчасного технічного обслуговування сільськогосподарської техніки , а також проведенні навчання працівників правилам безпеки.