Заступник начальника Міжрегіонального управління провела нараду з представниками лікувальних закладів Луганської області

04 березня 2021

03 і 04 березня заступник начальника Східного міжрегіонального управління Держпраці Марина Мартинюк та головний державний інспектор відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління з питань праці Міжрегіонального управління Світлана Подрєзова провели нараду з представниками лікувальних закладів Луганської області.

Участь у заході взяли фахівці наступних лікувальних закладів міст Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна та Сватове: КНП ЛОР “Луганський обласний  медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб”, КНП  “Луганська обласна дитяча клінічна лікарня”, КНП “Луганська обласна клінічна лікарня”, КНП ” Рубіжанський центр ЦПМСД”, КНП ” Рубіжанська центральна  міська лікарня”, КНП “Кремінський районний ЦПМСД”, КНП «Кремінська БПЛ», КНП “Лисичанський ЦПМСД № 1”, КНП “Лисичанський ЦПМСД № 2», КНП “Лисичанський ЦПМСД № 2”, КНП “КНП Лисичанська багатопрофільна лікарня”, КНП “Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги” та КНП “Сватівська багатопрофільна лікарня”. Загалом, участь у заходах взяло 27 осіб.

В ході наради заступником начальника Міжрегіонального управління було зосереджено увагу усіх представників лікувально-профілактичних закладів на необхідності суворого дотримання вимог діючого Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337,  щодо фактів інфікування на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.

Зокрема, до присутніх було доведено, що про усі вищезазначені випадки  роботодавці повинні своєчасно скласти та надати повідомлення за встановленою формою до Східного міжрегіонального управління Держпраці. Було наголошено, що в той же час, встановлено, що фактично є випадки недодержання зазначених вимог, що є неприпустимим.

Учасники наради також розглянули проблемні питання, які виникають під час проведення розслідувань комісіями лікувальних закладів та визначені конкретні шляхи їх вирішення. Одночасно представникам лікувальних закладів були доведені роз’яснення Держпраці від 07.04.2020 року №2480/1/3.5-20 «Щодо розслідування випадків ГРВІ (коронавірусної інфекції)» та зміни до Порядку розслідування стосовно розслідувань випадків гострих професійних захворювань на  COVID-19, які були внесені постановою КМ України від 05.01.2021 №1.

Наприкінці заходу посадовці Міжрегіонального управління також поінформували присутніх щодо організації та проведення періодичного медогляду в 2021 році згідно наказу МОЗ України № 246.