Заступник начальника управління з питань праці взяла участь в онлайн нараді з представниками сільскогосподарського підприємства “Степове”

18 травня 2022
Заступник начальника управління – начальник відділу контролю східного напрямку управління з питань праці взяла участь в онлайн нараді з представниками сільскогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “Степове”. Товариство займається вирощуванням та переробкою соняшникових культур.
Під час наради були обговорені питання особливостей організації трудових відносин, встановленими Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Наразі виникає багато запитань щодо обліку робочого часу, виплати заробітної плати, умов звільнення, призупинення трудових договорів тощо.
Під час наради на електронну адресу товариства були направлені пам’ятки стосовно переваг офіційного працевлаштування та інформаційні буклети із  інформацією щодо дій при вимушеній міграції в умовах воєнного стану та необхідними контактами установ і організацій щодо звернення по допомогу.
При цьому доведено до відома представників товариства, що пілотного проєкту Держпраці: тепер консультаційний супровід зможуть отримати не лише релоковані, а й інші роботодавці. Зазначено, що Держпраці вирішила розширити сферу надання консультаційної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни.
Для консультаційної допомоги потрібно залишити заявку на інформаційному порталі у розділі «Консультаційна підтримка роботодавців» ( https://pratsia.in.ua).
Отримати роз’яснення можна з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.