Завідувач сектору ринкового нагляду відділу експертної роботи надавала консультації суб’єкту господарювання

09 травня 2022

6 травня 2022 року завідувачем сектору ринкового нагляду відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці було надано консультацію суб’єкту господарювання – розповсюджувачу нехарової продукції, а саме  – засобів індивідуального захисту, машин та устаткування та обладнання, що працює під тиском, який проваджував свою діяльність на території Луганської області.

Основним питанням, яке обговорювалось, були вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарової продукції, під час відкриття об’єкту розповсюдження вищезазначеної нехарової продукції за межами Луганської області на період дії воєнного стану.

Посадовцем Міжрегіонального управління  було роз’яснено, що     згідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Міжрегіональним управлінням припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

Проте, вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації  загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.